Kalumba

 

A Zwack család több mint 200 éves gyógy - és fűszernövény tapasztalattal rendelkezik. Folyamatos kutatómunkájuk során fedezték fel Madagaszkár gazdag gyógy - és fűszernövény kultúráját, amely a Kalumbát ihlette. Madagaszkár a világ egyik legrégebbi szigete, a mai napig egyedi flórával és faunával, élővilága 90%-a kizárólag a szigeten őshonos. A márka védjegyévé vált gyűrűsfarkú maki (lemúr) Madagaszkár szigetének ikonikus állataként ismert.

Kalumba madagascar spiced gin

Kalumba Madagascar Spiced Gin

A Kalumba Madagascar Spiced Gin egy újgenerációsfűszeres gin aszalt fügén érlelve, amely nevét a világon elsők közöttfeljegyzett gyógynövényről, a kalumbagyökérről kapta.

 

Egyedi karakterét a tizenhétféle Madagaszkárról és Afrikából származó, vadon termő fűszernövény adja.

 

A Kalumba alapja borókapárlat, mely a Kecskeméti Zwack Párlat Manufaktúrában készül. Az italt a desztillálást követően tölgyfahordóban, aszalt fügén érlelik, mely kerekséget, lágyságot kölcsönöz az italnak. Az aszalt fügén történő érlelés teszi lehetővé az ital önmagában történő fogyasztását, amely rendkívül egyedi a ginek világában.

 

A Kalumbát elsősorban shotként, behűtve ajánlott fogyasztani, azonban koktél alapanyagnak is kiváló, jégre töltve gyömbérrel is egy nagyon finom, frissítő long drinket kapunk.

 

Felhasznált fűszerek: kalumbagyökér, citromfű, kubebabors, szegfűszeg, fahéj levél, rózsabors, kurkuma, csillagánizs, lime-héj, szerecsendió-virág, kardamommag, szerecsendió, gyömbér, vanília, koriander, curacao-héj, borókabogyó

 

2019-ben a Kalumba ezüstérmes lett az Angliában megrendezett Nemzetközi Bor és Párlat versenyen (IWSC). A bírák szerint a Kalumba friss nyitó és fűszeres záró illatjegyekkel bír, ízében pedig a könnyed citrom - és borókaárnyalatokat visszafogott édessége teszi kerekké. 2020-ban pedig a WSA (World Spirits Award) versenyen a gin kategóriában nyert arany érmet.

Kalumba Madagascar White Gin

Kalumba Madagascar White Gin

 

 

 

 

 

 

A márka legújabb innovációja a Kalumba Madagascar White Gin, mely egy rendkívül tiszta dry gin. Friss, citrusos karakterét a kubebabors és citromnád adja, mely kifinomult fűszerességgel párosul. Több, mint húsz gyógy– és fűszernövény lepárlásával készül, mint például narancshéj, citrus mirtusz, rózsabors, koriander, curacaohéj és kalumbagyökér.

 

Fogyasztása klasszikus Gin&Tonic-ként ajánlott.

 




 

Kalumba White tonik

 

  • 4 cl Kalumba Madagascar White gin
  • tonik a feltöltéshez
  • 1 gerezd lime
  • kubebabors

 

Egy pohárba sok jégre rámérjük a gint. Feltöltjük tonikkal. Bárkanállal finoman átkeverjük, 1 gerezd lime-ot facsarunk bele, amit az italban hagyunk. Végezetül 4-5 szem kubebaborssal díszítjük, amely hozzájárul az ital citrusos jellegéhez.

 

 

 

 

 

 


Felhasznált fűszerek:

borókabogyó, citromnád, kubebabors, citromfű, citrus mirtusz, narancshéj, grapefruit héj, citromhéj, nemes babér, lime-héj, rózsabors, kalumbagyökér, koriander, curacao-héj.

 

A citrusos ízvilágú fűszerek mellett a madagaszkári kivonatok párlata fokozza az ital komplexitását, egyedi karakterét.

koktél ajánló

Kalumba Spiced Caipirinha

1 db lime-ot gerezdekre vágunk és belefacsarjuk a gerezdeket old-fashioned pohárba (és a darabkákat benne is hagyjuk) barnacukrot szórunk rá egy-kettő-három kiskanállal, törőfával az egészet alaposan összenyomkodjuk majd rátöltünk 5 cl Kalumba Spiced gint. A poharat teletöltjük aprószemű jéggel, és nagyon alaposan, hosszasan összekeverjük.

Kalumba Spiced Ginger

Kalumba Spiced Ginger

Boros poharat telemerjük jégkockákkal, rátöltünk 4 cl Kalumba Spiced gint, belefacsarunk 1-2 gerezd lime-ot majd feltöltjük 1,5 dl ginger ale üdítővel. Bárkanállal finoman megkeverjük, és julienne-re vágott friss gyömbérrel, valamint friss mentarüggyel díszítjük.

 

Nyári szezonra:

  • 4 cl Kalumba Spiced Gin
  • 2 gombóc citrom fagyi
  • kevés szóda vagy pezsgő

 

Shakerben nagyon alaposan összerázzuk a Kalumbát és a fagyit, pohárba töltjük, amelyet akár kevéske szódával, akár pezsgővel felhúzunk, citromkarikával és díszítjük

Téli szezonra: Forró italok

 

  • 4 cl Kalumba Spiced Gin
  • 2 dl forró ginger ale üdítő
  • 1 gerezd lime

 

Vízforralóban megmelegítjük a szénsavas üdítőt, hőálló pohárba töltjük, majd erre adagoljuk a Kalumba Spiced gint, végül egy gerezd lime-ot facsarunk az italba.

 

  • 4 cl Kalumba Spiced Gin
  • 2 dl amarena meggy gyümölcslé
  • 1,5 cl mandula / orgeat szirup
  • 1 lime karika

 

Vízforralóban megmelegítjük az üdítőt, hőálló pohárba töltjük, majd erre adagoljuk a Kalumba Spiced gint, lime karikával díszítjük.

További ajánlataink
Kíváncsi nagyszerű ajánlatainkra?
akciós katalógusok
Ismerje meg legfrissebb ajánlatainkat az Ön számára.
Katalógusok
Ne maradjon le aktuális ajánlatainkról!
Regisztráljon hírlevelünkre
Ismerje meg a legfrissebb ajánlatainkat.
Hírlevél feliratkozás