Kalumba
A Zwack család több mint 200 éves gyógy - és fűszernövény tapasztalattal rendelkezik. Folyamatos kutatómunkájuk során fedezték fel Madagaszkár gazdag gyógy - és fűszernövény kultúráját, amely a Kalumbát ihlette. Madagaszkár a világ egyik legrégebbi szigete, a mai napig egyedi flórával és faunával, élővilága 90%-a kizárólag a szigeten őshonos. A márka védjegyévé vált gyűrűsfarkú maki (lemúr) Madagaszkár szigetének ikonikus állataként ismert.
Kalumba White tonik
- 4 cl Kalumba Madagascar White gin
- tonik a feltöltéshez
- 1 gerezd lime
- kubebabors
Egy pohárba sok jégre rámérjük a gint. Feltöltjük tonikkal. Bárkanállal finoman átkeverjük, 1 gerezd lime-ot facsarunk bele, amit az italban hagyunk. Végezetül 4-5 szem kubebaborssal díszítjük, amely hozzájárul az ital citrusos jellegéhez.
Felhasznált fűszerek:
borókabogyó, citromnád, kubebabors, citromfű, citrus mirtusz, narancshéj, grapefruit héj, citromhéj, nemes babér, lime-héj, rózsabors, kalumbagyökér, koriander, curacao-héj.
A citrusos ízvilágú fűszerek mellett a madagaszkári kivonatok párlata fokozza az ital komplexitását, egyedi karakterét.