Johnnie Walker: Díjnyertes whisky, mely minden ízében ajándék

 

Az idei ISC nagy nyertese a Johnnie Walker.

 

A világ első számú skót whisky márkája, a Johnnie Walker tarolt az International Spirits Challengen. A neves díjátadó ünnepségen a whiskyk minden eddiginél több aranyérmet nyertek idén. Stílusos most ez a győzelem, hiszen ebben az évben ünnepel a Johnnie Walker: éppen 200 év telt el, mióta John Walker megnyitotta kicsiny szatócsboltját Skóciában, ezzel útjukra bocsátva a Johnnie Walker whiskyket a világ körül. Bár a Johnnie Walker whiskyk eddig is jól szerepeltek a versenyeken, ez az első alkalom az ISC 25 éves fennállása óta, hogy minden nevezett Johnnie Walker variáns aranyérmet kapott. Az ISC az egyik legbefolyásosabb szeszesital verseny, a világ vezető italgyártói a minőség és a kiválóság nemzetközi mércéjeként tartják számon. Idén a versenyre a következő Johnnie Walker variánsok neveztek: Johnnie Walker Red Label, Johnnie Walker Black Label, Johnnie Walker Double Black, Johnnie Walker Green Label, Johnnie Walker Gold Label Reserve és Johnnie Walker Blue Label – mind meg is kapta közülük a vágyott aranyat.  Julie Branham, aki Global Brand Director pozícióban képviseli a Johnnie Walkert, a következőket nyilatkozta: „Ez a győzelem mutatja elköteleződésünket egyrészt a minőség iránt, másrészt a whiskyt készítő szakértőink iránt, akik Jim Beveridge párlatmester vezetésével profi módon felügyelik és tartják fent minden whiskynk állandó minőségét.”

Hogyan válasszuk ki a tökéletes ajándékot?

Az ajándék nem attól nagyszerű, hogy minél nagyobb dobozba,
vagy minél szebb papírba csomagoljuk – a lényeg a figyelmesség, hogy igazán jól
ismerjük a másikat. Akár karácsony, akár más alkalomból ajándékoznál whiskyt, érdemes
a szeretteid személyiségéhez és ízléséhez illő italt választanod. Minden
Johnnie Walker íz karaktere különböző, olvass tovább és tudd meg melyik
számodra a legjobb választás.
Johnnie Walker Red Label

A Red Label ízvilága

Minden üveg közel 35 különböző maláta- és gabonawhisky keveréke, melyek legalább 3 évig érlelődtek. Skócia leghíresebb maláta és gabonafajtáiból áll: található benne például Cardhu maláta, felföldi maláták, mint pl. az édeskés Teanicich, vagy a füstös Caol Ila, mely a „szigetek” régióból érkezik. A dél-skóciai alföldek gabonafajtái pedig krémesebbé, lágyabbá teszik az ízét. A lágy vaníliaíz mellett mind fűszerek, például fahéj és bors aromája is fellelhető benne, mind gyümölcsös, almás-körtés ízjegyek is. Sokoldalú whisky révén tökéletes koktélalap, érdemes kísérletezni vele

Johnnie Walker Black Label

A Black Label ízvilága

A Johnnie Walker Black Label kizárólag minimum 12 évig érlelt skót whiskykből készül, Skócia minden szegletéből érezhetők benne ízek. Mással össze nem téveszthető, mély, komplex karaktere van, főként sötét gyümölcsök és leheletnyi édes vanília illata keveredik benne. A vanília mellett narancshéj, mazsola és fűszeres íz is fellelhető az italban. Minden adag whisky minőségi tölgyfahordókban érlelődik tökéletesre, krémes karamellás ízjegyeit a gabonawhiskyknek köszönheti. Lecsengése sima és melengetően füstös, mely minden Johnnie Walker whisky védjegye.

Johnnie Walker Gold Label Reserve

A Gold Label Reserve ízvilága

A Johnnie Walker Gold Label Reserve párlatmesterei az alapító, John Walker óta dolgoznak azon, hogy a legjobb házasításokat készítsék el. A jelenlegi vezető párlatmester, Jim Beveridge évekkel ezelőtt tetette félre azokat a mára tökéletesre érlelődött párlat készleteket, amelyekből saját, ünneplésre szánt blendét tervezte elkészíteni. Így végre elkészülhetett a Johnnie Walker Gold Label Reserve. A whisky szíve a Clynelish malátawhisky, melynek megalkotásához a Kildonan hegységből (ahol 1868-ban aranyat találtak) származó forrásvizet használják. A Gold Label Reserve egy kényeztető, többszörösen összetett, luxusházasítás, melyben az édes gyümölcsös és krémes jegyek egyensúlya mély mézes aromává fejlődik. Ebben a házasításban háttérbe szorul a füstös, tőzeges jelleg.

További ajánlataink
Kíváncsi nagyszerű ajánlatainkra?
akciós katalógusok
Ismerje meg legfrissebb ajánlatainkat az Ön számára.
Katalógusok
Ne maradjon le aktuális ajánlatainkról!
Regisztráljon hírlevelünkre
Ismerje meg a legfrissebb ajánlatainkat.
Hírlevél feliratkozás