Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Tőkehalfilé

A közönséges tőkehal az Atlanti-óceán északi részén, a Jeges-tengerrel határos területen él. 180 cm hosszúra is megnőhet, súlya elérheti a 70 kilót. Az itt kifogott halakat jó ízük és rendkívüli tápértékük miatt frissen, fagyasztva vagy feldolgozott formában mintegy 150 országban fogyasztják. A tőkehal színe változatos: a szürkétől a barnán és a zöldön át a pirosas algaszínűig terjed. A frissen vásárolt tőkehal elkészítése roppant egyszerű és változatos lehet. Norvég módra sós vízben megfőzhetjük(5-7 perc), főtt krumplival és répával, majonézzel és citrommal tálaljuk. Sütésnél vegyük figyelembe a 10 perces szabályt, egy 2 cm vastag fi lét oldalanként 5-5 percig süssünk. A tőkehal gyenge hússzövet-szerkezetű halnak számít, ezért ha túlsütjük, könnyen széteshet. Sütőben süthetjük besamel mártással vagy zöldfűszeres- tejföllel leöntve. Gyerekeknek és kezdő halfogyasztóknak nagyon jó választás a tőkehalfilé, mert semleges, lágy íze van. Kisbabák étrendjében is az első halfélék közt szerepelhet.

 

Receptért kattintson a képre.

Tkehal_fil_Gadus_morhua