Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Vörös álsügér

A hónap hala februárban: vörös álsügér
(SEBASTES marinus)


A vörös álsügért óceáni sügérnek is nevezik, az egyik legkedveltebb tengeri halfaj. Előfordulási területei: a Csendes-óceán északi része, de gyakori a Bering-tengerben, az Aleut-szigeteknél egészen San Diegóig. Akár egy méteres hosszúságig megnőhetnek, a súlyuk megközelítheti a 15 kilót, és előfordul az is, hogy 60 évig élnek.

Vörös álsügér a METRO áruházaiban
voros_alsuger

A vörös sügér filéje kiválóan alkalmas vajban vagy olivaolajban történő sütésre. Tömör, rózsaszínes fehér húsa párolva vagy sütőben sütve is kiváló.

Receptajánló

Hal Vezuviana módra

Hozzávalók:

  • 80 dkg fehér húsú tengeri hal filé
  • 4 fej lila hagyma
  • 1 marék fekete olíva bogyó
  • 1,5 dl olíva olaj
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 dl fehérbor
  • liszt

Elkészítés:

A lila hagymákat vékony szeletekre vágjuk, majd a forró olíva olajban enyhén megpirítjuk.
A halfiléket megforgatjuk a lisztben, majd a hagymát félrehúzva az olíva olajban mindkét felét két percig pirítva megsütjük. Felöntjük a fehérborral, beleszórjuk a nagy darabokra vágott olajbogyót és a finomra vágott petrezselymet. A bort elforraljuk, és már tálalhatjuk is.