BAJNOK HETEK A METRO-BAN!

Bajnok Hetek kiemelt ajánlataival és egy exkluzív nyereményjátékkal szurkolunk a magyar futball válogatottnak a futball Európa Bajnokság ideje alatt.

Kiemelt ajánlatainkat keresse áruházainkban országszerte vagy lapozza fel aktuális katalógusainkat!

Bajnok hetek a METRO-ban!
Gálicz István

RECEPTEK A METRO
GASZTROAKADÉMIA SÉFJÉTŐL, Gálicz Istvántól

Szezámmagos hamburger cipó

SZEZÁMMAGOS HAMBURGER CIPÓ (8 DB)

Hozzávalók:

  • 0,15 l víz (langyos)
  • 40 g cukor
  • 7 g szárított élesztő
  • 45 g vaj
  • 2 db tojás
  • 750 g liszt
  • 15 g só
  • 0,4 dl tej
  • 15 g szezámmag

 

Elkészítés:

A vízben keverjük el a cukrot, és a szárított élesztőt. Gyúrjuk egynemű tésztává az élesztős keveréket, vajat, 1 tojást és a liszt 2/3-át. A maradék lisztet 5-6 részletben adagolva gyúrjuk az alap tésztához. Nem kell feltétlenül az összes lisztet beledolgoznunk. Rugalmas, sima felületű tésztát kell kapjunk. 3-4 percig dagasszuk. Enyhén kiolajozott tálba tesszük, ruhával letakarjuk és langyos helyen körülbelül 1 óra alatt duplájára kelesztjük. Formázzunk 8 tészta golyót, majd enyhén olajozott, zsírpapírral borított tepsire helyezve enyhén ellapítjuk őket. Ruhával letakarva ismét körülbelül 1 óra alatt duplájára kelesztjük. 1 tojást elkeverünk a tejjel, lekenjük a megkelt bucik tetejét, megszórjuk szezámmaggal. 190 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt aranybarnára sütjük őket.

 

Fekete hamburger cipó:

A szezámmagos cipó hozzávalói +15 g tintahal festék. Fekete szezámmag fehér helyett.

Az elkészítés során a tintahal festéket az élesztős keverékben keverjük már el a tintahal festéket.

Uborkás raita

UBORKÁS RAITA

Hozzávalók:

  • 250 g joghurt
  • 1-2 gerezd fokhagyma (finomra vágva)
  • 1 cm friss gyömbér (lereszelve)
  • 25 g friss koriander
  • 25 g friss menta
  • 1/2 friss lime leve
  • 2 g őrölt római kömény
  • 1/2 kígyóuborka

 

Elkészítés:

A joghurtot sűrű szűrőbe öntjük, és egy tál felé helyezve, hűtőben egy éjszakát csepegtetjük. Az uborkát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk. Az uborka húsát lereszeljük, alaposan kifacsarjuk. Az így kapott uborka húst összekeverjük a lecsepegtetett joghurttal és a többi előkészített alapanyaggal. Ízlés szerint sózzuk.

Elkészíthetjük más zöldségek felhasználásával is.

Vega wrap

VEGA WRAP

Hozzávalók:

  • 4 db nagyméretű tortilla
  • 600 g METRO Chef veggie gyros strips
  • 0,5 dl olaj
  • 2 db paradicsom (fél karikára vágva)
  • 1/2 kígyó uborka (csíkokra vágva)
  • 1 db lila hagyma (fél karikákra vágva)
  • 1 db sárga kaliforniai paprika (csíkokra vágva)
  • 100 g ruccola saláta
  • 1 kis csokor friss petrezselyem (száráról letépkedve)

 

Öntet hozzávalók:

  • 100 g joghurt
  • 20 g reszelt parmezán
  • 3 g szardella paszta, vagy filé (nagyon finomra vágva)
  • 1 g METRO Chef szárított oregánó
  • 0,2 dl szűz olíva olaj
  • 0,2 dl fehér balzsam ecet
  • fehérbors

 

Elkészítés:

Az öntet hozzávalóit botmixerrel, vagy habverővel egyneműre keverjük. Sóval, fehérborssal ízlés szerint ízesítjük. Amennyi szükséges vízzel hígítjuk. A tortilla lapokat száraz serpenyőben mindkét oldalukon megpirítjuk, majd ugyanabban a serpenyőben kevés olajat hevítünk és átpirítjuk a vegetáriánus gyros csíkokat. A  tortilla lapok középső tengelyében végigszórjuk az alapanyagokat, meglocsoljuk dresszinggel, aljukat 4-5 cm-en felhajtjuk, majd a két oldalsó részt is ráhajtjuk.

VÁSÁROLJON ÚGY, AHOGY A PROFIK, ÉS VÁLOGASSON KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ TERMÉKEINK KÖZÖTT!

Gourmet kártya

Hogyan igényelhet nyílt napos METRO GOURMET kártyát?

Igényeljen Ön is METRO Gourmet kártyát, majd hozza létre új digitális fiókját, és élvezze a digitális világ előnyeit!