Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

AZ ÉV BORA 2019

Ismerje meg a 2019-es Év Borát!

NAGY BÜSZKESÉGGEL MUTATJUK BE A 2019-ES ÉV BORÁT: BORGOBRUNO, TOSZKÁNA    

A bor, mely Toszkána egyedülálló természeti kincseit gyűjtötte magába.
Ugyanakkor a toszkán életérzést is átadja – az élet élvezete és az apró örömök értékelése: a táj, a napsütés, az emberek és az ételek. A Borgobruno ezt az életérzést, valamint egy olyan régiót reprezentál, mely nagyszerű borok szülőföldje. Fedezze fel és tudjon meg többet a borokról!


Év Bora 2019 - Kizárólag a METRO-ban

HOGY VÁLASZTJUK KI AZ ÉV BORÁT? 

A METRO borszakértői minden évben olyan partner után kutatnak, akivel elkészíthetik az ÉV BORÁT. Az adott év legjobb földrajzi régiójának kiválasztása után olyan bortermelőt keresnek, akiből árad a kiválóság, majd több száz bort kóstolnak meg mielőtt meghozzák a döntést. Miután a METRO kiválasztotta a partnert, közösen megalkotják az ÉV BORÁT.

Keresd a pecsétünket, mely a METRO szakvéleménye alapján kerül kiosztásra, kiemelve, hogy a bor kizárólag a METRO-ban kapható és, hogy a termék elnyerte az év bora díjat.


Borgobruno - Vörös

BORGOBRUNO – VÖRÖS 0,75 l

Régió: Toszkána
Alkohol: 13.5%
Szőlőfajták: 85% Sangiovese,
10% Merlot, 5% Syrah
Szüretelés éve: 2016

 

TEGYE BE KOSARÁBA MOST!

 

 

Borgobruno - Rosé

BORGOBRUNO - ROSÉ 0,75 l

Régió: Toszkána
Alkohol: 12.5%
Szőlőfajták: 90% Sangiovese, 10% Syrah
Szüretelés éve: 2018
 

 

TEGYE BE KOSARÁBA MOST!

 

 

Borgobruno - Fehér

BORGOBRUNO - FEHÉR 0,75 l

Régió: Toszkána
Alkohol: 12.5%
Szőlőfajták: 50% Traminer,
30% Trebbiano, 20% Viognier
Szüretelés éve: 2018

 

TEGYE BE KOSARÁBA MOST!

 

 


Toszkána - A borvidék


Toszkánát gyakran hívják a "borok aranybányájának" is. A tápanyagokban gazdag talaj, tökéletes éghajlat és nagyszerű szőlő variációk mind hozzájárulnak egy remekmű létrejöttéhez. A Castellani család arra törekszik, hogy a lehető legjobbat hozzák ki a borukból, szőlőikből és igazán egyedi talajukból, mely tele van őskori fosszíliákkal. Ezért fonódott már össze a Castellani név a borkészítéssel, mely a világ egyik leggazdagabb borászati régiójának kifejeződése.


Borgobruno - VörösBORGOBRUNO - VÖRÖS

A palackban a bor intenzív rubint vörös színben pompázik egy enyhe gránátvörös beütéssel, ízében pedig a cseresznye és az erdei gyümölcsök jelennek meg egy leheletnyi vaníliával. Egy kiegyensúlyozott, egyedi toszkán bor, mely enyhe savasságával és hosszan elnyúló jellegzetesen lágy utóízével remek partnere egy kellemes vacsorának. Összegezve egy lazító estén tökéletes társ. 

 

 

 

“A VIDÉK KÜLÖNÖSEN FONTOS:
TOSZKÁNA EGY VILÁGSZINTEN IS ELISMERT BORTERMŐ RÉGIÓ.”

OLASZ BORSZAKÉRTŐ BARTOLI GIANFILIPPO, CATEGORY MANAGER

 

A Castellani tradíció
Castellani

A Castellani család már öt generáció óta szentelte életét a kiváló borok készítésének. Több, mint száz évnyi tapasztalatuk van a borkészítésben és mindvégig egy filozófiát követtek: "A bor minősége a szőlőskertben kezdődik." A Castellani család esetén egy igen különleges talajról beszélhetünk, mely tele van tápanyagokkal. A Castellani család az évek során összeszedett tudás birtokában remek borokat tud készíteni a saját értékes földjeiken, ugyanakkor kiemelten fontosnak tartják, hogy a helyi kisebb bortermelőkkel is hosszútávú, lojalitásra épülő partneri kapcsolatot ápoljanak. Ennek eredményeként pedig az Év Bora díj nem csak a bornak, hanem az egész toszkán érzésnek szól.

 
BORGOBRUNO - ROSÉ

Világos rózsaszín megjelenés, intenzív barackos és fehér virágos frissítő illat jellemzi. Ízvilágát tekintve kellemes, könnyed bogyós gyümölcsök sejlenek fel. Az utóíz pedig tiszta és kiegyensúlyozott. Egy elegáns toszkán rosé.

 

 

 

 

Borgobruno - Rosé

“KIVÁLASZTOTTUK A RÉGIÓKAT, A PARTNEREKET, A LEGÉRDEKESEBB BOROKAT A VENDÉGEINKNEK.”

OLASZ BORSZAKÉRTŐ BARTOLI GIANFILIPPO, CATEGORY MANAGER

 

Interjú Bernard Filiol de Raimond-dal

Bernard, mutasd be magad kérlek és mondd el mi is a te feladatod.

A nevem Bernard Filiol de Raimond és én vagyok a globális bormenedzsment igazgatója. Feladatom leginkább a fenntartható stratégia meghatározása és megvalósítása, hogy professzionális ügyfeleink igényeit a lehető legjobban teljesítsük. A csapatom és én együtt dolgozunk azon, hogy minden MCC ország megtalálja a számára legjobb ár/érték arányú borokat származási országtól függetlenül. Jelenleg 22 MCC országban több, mint 120 nemzetközi közös borászati projektet irányítunk, beleértve az „Év borát”.

 

Mióta csinálod ezt a munkát?

Ha csak a boros munkára gondolsz, akkor több, mint 12 éve. A menedzsment, a beszerzés és a kategória menedzsment tekintetében a METRO-ban: már 21 éve.

 

Hogy kerültél a borok világába?

Fokozatosan, mikor a francia METRO-nál voltam, megkaptam a lehetőséget, hogy tömény italok területen kategória menedszer lehessek, majd tömény italok és pezsgők területén, ezt követték a borok és pezsgők. Ha egyszer megtapasztalod, nem akarod elengedni.

 

Mikor választottad az első Év Borát? 

Még 2008-ban történt, egy argentin bor volt, mely kizárólag Malbec szőből készült. Ebből 20 000 palack készült. Ehhez képest pedig a 2018-as év bora már elérte az 1 millió palackszámot. Egy különleges mérföldkő a tizedik évfordulóra, nemigaz?

 

Milyen hosszú folyamat kiválasztani az Év Borát? Mikor kezditek az egészet?

Ez egy folyamatos küldetés, melyet a legtapasztaltabb borászok irányítanak a METRO Csoport fedélzetén. Nagyon gyakran találkozunk és megosztjuk egymással a különböző lehetőségeket.

 

Hány országot látogattok meg, míg megtaláljátok AZT A BIZONYOS bort? 

Ahogy mondtam, ezt nem csak én és a csapatom, hanem egy hatalmas nemzetközi borszakértő közösség végzi, akik több ezer bort kóstolnak egy évben a világ minden tájáról. 

Borgobruno - FehérBORGOBRUNO - FEHÉR

A színe egy kis arany beütésű szalmasárga; illata pedig egy intenzív fehér virágos illat trópusi gyümölcsökkel megbolondítva. Kóstolás után elmondható, hogy nagyon lágy és gyümölcsös íze van, igazán ízletes. Egy remek bor rendkívüli gyümölcsös ízvilággal.

 

 

 

“A LEGMAGASABB POTENCIÁLLAL RENDELKEZŐ BORT VÁLASZTOTTUK.”

OLASZ BORSZAKÉRTŐ BARTOLI GIANFILIPPO, CATEGORY MANAGER

 

Interjú Marco Vigano-val

A bor terminológiában hogy jellemeznéd magad?

A Spumante-hoz hasonlítanám magam. Virágos és gyümölcsös ízvilág, mely fehér húsú gyümölcsökből készül.

 

Mikor tapasztaltad először a borok iránti érdeklődésed?

Az első VinItaly-mon szerettem bele a borok világába, ami Olaszország legjelentősebb bor kiállítása.

 

A borkóstoló képességed egy ajándék, mint például egy énekesnek a hangja?

Azt mondanám nem, ez inkább rengeteg gyakorlás eredménye.

 

A bor mégiscsak egy élvezeti érték. Te hogy szoktad kiélvezni a borokat? Ételekhez, magában, vagy társaságban?

Mindegyik üdvözlendő, de alapvetően inkább társaságban. A tökéletes kombináció! Egy este a barátokkal, remek ételek; akár otthon, akár étteremben.

 

Milyen mértékben kell ismerni az italt, megérteni azt, hogy megfelelően lehessen azt értékelni?

Természetesen egy szakértő minden apró részletét ismeri a bornak. Ennek megfelelően igyekszünk úgy leírni ezeket, hogy mindenki a teljes élményt tapasztalhassa meg és felfedezhesse a bort úgy, ahogy mi.


Mi az a legfontosabb dolog, amit érdemes a borokról tudnunk?

Tudni, hogy is kell a címkét olvasni.

 

Mit gondolsz, miért számít a bor egy luxuscikknek?

A bor minősége az elmúlt évtizedekben sokat nőtt - a fogyasztás rovására. Sokkal kevesebb bort iszunk, ellenben jobb minőségűeket. Sajnos azonban a borok átlagos ára a világ számos pontján emelkedett.

 

Hogy néz ki az Év Borának kiválasztási folyamata?

A legelső lépés a trendek vizsgálata, vagy még jobb, ha a megfelelő terület kiválasztásával kezdjük.

 

Mik a követelmények, amiket az Év Borának teljesítenie kell?

A bornak át kell adni a származási területének jellegzetességeit.

 

Egészségünkre!