Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

Egészséges hetek a METRO-ban!

90206_Aloldali_banner_-_Egszsges_let_-_940x250_A1

Az akció 2019. MÁRCIUS 6. és 2019. MÁRCIUS 19. között érvényes.


90309 Aloldali kpek - Egszsges hetek - 300x160 - eper - A1
90309 Aloldali kpek - Egszsges hetek - 300x160 - tejszn - A1
90309 Aloldali kpek - Egszsges hetek - 300x160 - menta - A1
90309 Aloldali kpek - Egszsges hetek - 300x160 - turmix - A1

TUDTA-E? 

A napi C-vitamin-adagot (60 mg) már 10 dkg EPER fedezi, de E-vitaminban is gazdag, és antioxidáns hatásának hála segít megelőzni az öregedést. Nagyobb mennyiségű eper fogyasztása tisztítja a szervezetet és a vért, ideális tápanyag-összetételének köszönhetően csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek, az agyér-elmeszesedés, illetve a tumoros betegségek esélyét.

A TÖKÉLETES EPER MOUSSE

Hozzávalók (3 adag):

3 db lapzselatin, 250 g eper, 100 g nyírfacukor, 50 g görög joghurt, 1 ek citromlé, 150 ml habtejszín, 2,5 tk vaníliás nyírfacukor és mentalevél a tálaláshoz.




Elkészítés:

1. A 250 g epret a nyírfacukorral és a citromlével pürésítjük.

2. A zselatint kicsavarjuk, majd állandó keverés mellett
felolvasztjuk. Hozzáadunk 3 evőkanállal a pürésített
eperből, és jól összekeverjük, aztán az epres zselatint
hozzáadjuk a megmaradt pürésített eperhez, jól
összekeverjük, majd kb. 25–30 percre hűvös helyre
tesszük, amíg a krém szilárdulni kezd.

3. A tejszínt 2 tk nyírfacukorral kemény habbá verjük,
és óvatosan a krémhez keverjük. A krémet poharakba
töltjük, és hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt mentalevelekkel díszítjük, a megmaradt
nyírfacukorral édesítjük, majd elosztjuk a krémre.


MIÉRT VAGYUNK ÉRZÉKENYEK?

Manapság egyre több ember mindennapjait nehezítik meg a különféle táplálkozási problémák és allergiák. A két leggyakoribb ezek közül a laktóz- és a gluténérzékenység. Előbbi esetében a szervezet nem képes lebontani a tej és tejtermékekben található cukrot, a laktózt, míg a gluténérzékenyeknél a gabonákban található fehérje, a glutén okoz problémát. A METRO rájuk is gondol, ezért a legkülönfélébb termékekkel és alapanyagokkal igyekszünk kiszolgálni az igényeket.


90309 Aloldali kpek - Egszsges hetek - 300x160 - tej - A1
90309 Aloldali kpek - Egszsges hetek - 300x160 - telfl - A1
90309 Aloldali kpek - Egszsges hetek - 300x160 - jughurt - A1
90309 Aloldali kpek - Egszsges hetek - 300x160 - sajt - A1

TUDTA-E?

LAKTÓZ

A laktózérzékenység a népesség 75%-át érinti valamilyen formában. Azokon a területeken (Hollandia, Skandinávia), ahol hosszú ideje fogyasztanak tejterméket, jóval alacsonyabb, 5% körüli ez a szám.


TIPP

KAZEIN

Az emlősök tejében található fehérje, mely fő kiváltója a tejallergiának. Az allergiásoknak mindenféle tejtermék fogyasztását kerülniük kell a sajtoktól, a joghurtokon át, a tejekig. Szerencsére már számos alternatíva létezik, például a magokból, gabonából készült italok és tejpótlók.


90309 Aloldali kpek - Egszsges hetek - 300x160 - vekni - A1
90309 Aloldali kpek - Egszsges hetek - 300x160 - chips - A1
90309 Aloldali kpek - Egszsges hetek - 300x160 - zabpehely - A1
90309 Aloldali kpek - Egszsges hetek - 300x160 - mzliszelet - A1
90309 Aloldali kpek - Egszsges hetek - 300x160 - sonka - A1

TUDTA-E?

GLUTÉN

A gluténérzékenységnek nemcsak emésztéssel kapcsolatos tünetei lehetnek. A bélagy kapcsolat miatt a rendellenesen felszívódott tápanyagok levertséget, fejfájást, és bőrproblémákat is okozhatnak.