Legyen a vásárlónk!

Igényeljen METRO kártyát!

25 éves a METRO

25 éves a METRO!

Kedves Partnereink!


Idén lesz 25 éve, hogy megnyitotta kapuit a magyar vállalkozók előtt az első METRO áruház. Kérem, engedjenek meg egy rövid áttekintést negyedszázados múltunkra vonatkozóan. 1994 óta dolgozunk azon, hogy személyre szabott szolgáltatásokkal, ajánlatokkal segíthessük az Önök vállalkozását, partnerei lehessünk elért sikereikben. Hiszünk abban, hogy egyéni ajánlatokkal tudunk a legjobban segíteni, ezért nap, mint nap törekszünk a személyes kapcsolattartásra. Ehhez egyedülálló országos lefedettségű képviselői csapatunk áll rendelkezésre. Tudatosan veszünk részt a hazai gasztronómia fejlesztésében. Számos neves szakmai rendezvényt támogatunk, például a Bocuse d’Ort, a Chaine des Rottieseaurst vagy az Országos Közétkeztetési Versenyt. A szakmai fejlődésre Gasztroakadémiánkon biztosítunk lehetőséget, folyamatosan megújuló, a piaci igényeket követő képzéseinkkel, melyeket Magyarország legygyakorlottabb séfjei vezetnek.

Elhivatottak vagyunk a digitális fejlődés terén. Saját fejlesztésű online szolgáltatásokkal támogatjuk a vállalkozásokat. Ilyen az ingyenes honlapkészítő, asztalfoglaló rendszer és hírlevélszolgáltatásunk, melyekkel a hozzánk forduló, digitálisan megújulni kívánó vállalkozásokat segítjük. A METRO MAX kiszállításunkkal az online rendelés folyamatos optimalizálásával a lehető legrövidebb idő alatt igyekszünk termékeinket Önökhöz eljuttatni. 

A minőségben is töretlenül fejlődünk! A METRO Chef és a METRO Professional sajátmárkás termékeinket a profi vevők igényeire szabva fejlesztjük. A szoros együttműködés beszállítóinkkal, és a szigorú minőségbiztosítási rendszerünk garantálja azt, hogy a legjobb minőségű termékeket biztosítsuk Önöknek.

Az Önök sikere a mi sikerünk is! A legnagyobb elismerés a belénk fektetett bizalom. Azért dolgozunk, és arra törekszünk a következő 25 évben is, hogy együttműködésünk Önökkel még hatékonyabb, még sikeresebb legyen és, hogy odaadásunk és sokszínű szolgáltatásaink még több vásárlóhoz eljussanak.

Ünnepeljen velünk, keresse jubileumi ajánlatainkat egész évben! Boldog, jubileumi Új Esztendőt kívánok!

Horváth Imre
Vezérigazgató

Horváth ImreItáliai szenvedély

Az olasz ízek kedvelőinek nem szükséges Rómába utazniuk, elég, ha minden útjuk az Il Terzo Cerchio étterembe vezet. Tradicionális receptekkel, gazdag ízvilágú ételremekekkel és felejthetetlen itáliai vendégszeretettel vár Székely Ferenc és Roberto Mazzoni.

"A METRO-val megszakítások nélkül az elmúlt 7 évben dolgozunk együtt. Főként pizzához való alapanyagok beszállításában vannak segítségünkre, de a széles kínálatuknak köszönhetően a minőségi olasz pörkölésű kávét is tőlük rendeljük." - mondta Székely Ferenc. "Igen, emellett pedig rendkívül gyorsak: ha ma kifogyunk valamiből, egy telefonhívás és holnapra biztosan itt lesz az áru. Nem beszélve arról, hogy mindig ugyanazon az áron érhetők el a termékek, ha mégis változna valami, mindig értesítenek előtte. Erről szól a kölcsönös bizalom." - mesélte a partnerségről Roberto Mazzoni.

Székely Ferenc és Roberto Mazzoni

Molnár EnikőA Király beszállítója

Kétszáz évvel ezelőtt nagy fejlődésnek indult Székesfehérvár, ekkor kezdődött a mai Hotel Magyar Király sikertörténete is. Az épületet azóta többször átnevezték és felújították, de az eredeti tervek elkészítésében még Pollack Mihály is szerepet vállalt. A gazdag történelmi múlt, az elődök által épített imázs és a családias légkör tökéletes körülményeket kínálnak, hogy a vendégek elégedetten távozzanak.

"A METRO-val 2010 óta vagyunk partnerek, azóta segíti széles választékával és rugalmasságával a mindennapi munkánkat. Mindig nyugodtan tudunk nekilátni a rendezvényeinknek, ételeink elkészítésének, mert tudjuk, hogy minőségi alapanyagokkal dolgozhatunk. Nem meglepő módon a METRO-ból főképpen élelmiszereket, italokat, vegyi árukat és kereskedelmi fogyóeszközöket rendelünk, ők pedig mindig alkalmazkodnak az igényeinkhez. Számunkra ilyen a tökéletes beszállító." - foglalta össze a partnerséget és a miérteket Molnár Enikő

Közös történelem, közös sikerek

A Hotel Magyar Király Székesfehérvár szívében, egy kétszáz éves épületben várja pihenni vágyó vendégeit. A gazdag történelmi múlt, a hosszú évek alatt kialakult imázs és a kitűnő elhelyezkedés is mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy kiemelkedjenek a többi hotel közül.

Molnár Enikőt kérdeztük a 2010 óta tartó partnerségről:

A METRO a mi házi raktárunk, mivel nem csak széles kínálattal és remek árakkal vár minket, de az igényeinkhez szabva, pontosan szállítja ki a megrendelt termékeket. Ezzel tökéletesen orvosolni tudjuk a szűkös raktárkapacitásunkat és nagy árutömeget sem kell egyszerre vásárolnunk. Az élelmiszerek és a szálloda működését biztosító termékek mindig kitűnő minőségben érkeznek hozzánk, ez pedig a munkánkat is nagyban megkönnyíti. Külön öröm, hogy a minőségi árucikkek elősegítik az innovációt és a szakmai fejlődésünket is."

Reméljük, hogy partnerségünk útja még hosszú évekig elégedettséggel és sikerekkel lesz kikövezve.

Molnár Enikő

Rosenstein TiborEgyütt a kezdetektől

Rosenstein Tibor, a Rosenstein étteremnek nem csak a tulajdonosa, séfje, de bátran kijelenhetjük, az apja is. Bár ez elsőre furán csenghet, mégsem túlzás, hiszen az étterem egyik legfontosabb feladatának a családias, közvetlen hangulat megteremtését tartja. Ráadásul a családnak bárki a része lehet. Az utca emberétől kezdve a világsztárokig mindenki ugyanabban a figyelmes, gondos kiszolgálásban részesül. A 76 éves, Gundel Károly díjas séf nemcsak az ízek világában tartja fontosnak ezt a hozzáállást, de az élet más területén is. Épp ezért, immár negyed évszázada a METRO elégedett partnere.

„Mióta a METRO Magyarországon van, azóta kitartóan ott vásárolok. Kialakult a kapcsolat, a személyzet már ismer. Van olyan, akit huszonöt éve ismerek. Azért ez jó.”- mondta Rosenstein Tibor, arra a kérdésre, hogy milyen a kapcsolata a METRO-val.

Büszkék vagyunk, hogy a Rosenstein étterem atyja, nem csak a kiváló minőségű alapanyagokat, de a családias miliőt is megtalálta nálunk.


Pohner Ádám

1. Hogyan működik egy profi séf? Amikor hozzáfogsz egy étel elkészítéséhez, előbb kitalálod a fogást és ahhoz választasz hozzávalókat, vagy inkább az alapanyagok inspirálnak Téged?

Valójában ez is-is alapon működik. Ha például egy túrós csuszát szeretnék elkészíteni, azt kevésbé tudom kedvem szerint variálni, az alapanyagok adottak. Olyan is előfordul, hogy egyszerűen kimegyek a piacra konkrét cél nélkül, ilyenkor az alapanyagok minősége dönt, például a szezonalitás vagy a frissesség. Ha van egy rendezvény, egy ebéd vagy akár vacsora, előfordulhat, hogy pár nappal előtte még nem tudom, milyen ételt készítek majd. Ilyenkor az alapján döntök, hogy milyen alapanyagokat találok jónak. Egyszerűen csak elmegyek a METRO-ba, és az ott található alapanyagokat látva kitalálom, hogy milyen fogásokat készítsek.

2. Mi a kedvenc alapanyagod?

Jelenleg a tojás, mostanában nagyon szeretem használni. Komplex módon lehet bánni vele, mégis nagyon kedvelem az egyszerűségét. Mártásként, köretként, főételként, gyakorlatilag bármiként működhet és nagyon ízgazdag.

3. A felkészülés során hányszor főztétek le a fogásokat, és ezekhez milyen alapanyagokat választottatok a METRO-ból? Melyik tál elkészítése a nagyobb kihívás?

Két témánk volt, az egyik a borjúkaraj, a másik pedig a chartrause kagylóval és zöldségekkel. Ehhez a METRO biztosította a zöldségpiacot,
onnan válogattunk. Kaptunk egy konkrét listát, választhattunk zöldspárgát, zöldfűszereket, retket, zöldalmát, tehát jó minőségű és friss zöldségeket. Azt, hogy hányszor főztük le, nem tudom pontosan megmondani. A hústál egy sokkal bejáratottabb téma, a chartrause azonban nagyon új volt nekünk is, így ennek
a fogásnak a megalkotása sokkal több energiát igényelt tőlünk. Ez az étel a régi francia konyha részeként ismert, egy zöldségalapú, általában előételként funkcionáló fogás. Legtöbbször hidegen tálalják, nekünk azonban melegen kellett elkészítenünk kagylóval töltve, minimum felét azokból a zöldségekből készítve, amelyeket a METRO piacáról válogattunk össze. Ehhez kellett hozzátennünk legalább egy garnírungot, ami egy kerti köret csírával, salátával, virágokkal. Ez a része szépen kivitelezhető, azonban maga a chartrause elkészítése úgy, hogy négy fajta kagylót fel kell használnunk, komoly kihívást jelentett.

4. A METRO miben tudott támogatni Téged az elmúlt időszakban?

Nagy könnyebbséget jelentett, hogy azokat a fűszernövényeket, zöldségeket, csírákat, amikre szükségünk van, nem csupán a döntőn biztosították, hanem már a felkészülés alatt is kaptam az alapanyagokat.