unicum

Unicum

Az Unicum egy olyan világmárka, amelyre nemcsak a Zwack család, hanem Magyarország is büszke lehet. A 230 éves gyógynövénylikőr túlélte a történelem viharait, a két világháborút, a világválságot, és a rendszerváltást is, úgy, hogy a receptet a mai napig kizárólag a család ismeri.

 

A Zwack család és az Unicum filmvászonra kívánkozó története akkor kezdődött el, amikor dr. Zwack, II. József császár udvari orvosa az uralkodó gyomorpanaszaira egy elixírt alkotott meg. A legenda szerint az uralkodó azt megkóstolva így szólt – egyben nevet is adva a gyógynövényitalnak: „Dr. Zwack, das ist ein Unikum!” Ezzel kezdődött az Unicum több száz éves története.

 

Az Unicum receptje már évszázadok óta változatlan. Több mint 40 féle gyógy- és fűszernövényt tartalmaz. Az Unicum recept rengeteg, igen ritka gyógynövényt is tartalmaz, amelyeket a világ legkülönbözőbb pontjairól importálnak, a szomszédos országoktól kezdve egészen az egzotikus tájakig.

 Komplex technológiával készül, a lédig egyik részét kivonatolással, másik részét pedig – a gyógynövénylikőrök között egyedülálló módon – lepárlással állítják elő. A lepárlásnak fontos szerepe van az Unicum utánozhatatlan karakterének kialakításában, ezzel az eljárással olyan ízek is előjönnek a gyógynövényekből, amelyek a kivonatolás során nem.

Az Unicum karakteres ízét a tölgyfahordóban történő érlelés teszi teljessé, melynek során a harsány ízek megszelídülnek, és könnyen fogyaszthatóvá teszik a benne érlelődő italt.

Unicum Szilva

 

Az Unicum Szilva két hungarikum házasításából született, a Magyarországon is őshonos gyümölcsből, a szilvából és az Unicumból. Az Unicum Szilva, csakúgy, mint az Unicum, több mint 40, gondosan válogatott gyógy- és fűszernövény kivonatából és párlatából készül, de utána – a világon egyedülálló módon – aszaltszilva-ágyon pihentetik, majd tölgyfahordókban érlelik.

Az Unicum Szilva shotként jégre töltve és long drink formájában is tökéletes ízélményt nyújt.

További ajánlataink
Kíváncsi nagyszerű ajánlatainkra?
akciós katalógusok
Ismerje meg legfrissebb ajánlatainkat az Ön számára.
Katalógusok
Ne maradjon le aktuális ajánlatainkról!
Regisztráljon hírlevelünkre
Ismerje meg a legfrissebb ajánlatainkat.
Hírlevél feliratkozás