házhozszállítási szolgáltatást kiszolgáló automatizált raktárlogisztikai megoldás kutatás-fejlesztése

Házhozszállítási szolgáltatást kiszolgáló automatizált raktárlogisztikai megoldás kutatás-fejlesztése

Az online kiskereskedelem terjedésével az olyan nagyvállalatokon is piaci nyomás keletkezik a házhoz szállításra épülő szolgáltatások kialakítására, mint az elsősorban vállalkozásokat kiszolgáló Metro Áruházak. Egy házhoz szállítási szolgáltatás esetén a szolgáltató jelentős többletköltségeket vállal, hiszen a megrendelt árucsomagot a raktárlogisztikai operáció keretei között kell összeállítani, majd a megfelelő fuvareszközökkel kiszállítani, amelynek költségeinek ellentételezésére egy kialakult piaci árhoz alkalmazkodva tudjuk érvényesíteni ügyfeleink felé. Az árukiszedés, mint raktárlogisztikai folyamat jellemzően kézi erővel történik a hasonló operációkban, amely az elmúlt időszakban a hazai munkaerőpiacon kialakult helyzetben komoly kihívást jelent a szolgáltatók számára.


A projekttervben körvonalazott megoldás lényege, hogy az érintett folyamatokat automatizált irányítású targoncák köré szervezzük, amelyek az aktuális rendelési állomány ismeretében valós időben optimalizált bejárási útvonalak mentén járnak végig. A projekt keretei között két fő területen tervezünk partnereinkkel innovációs eredményeket felmutatni. Az egyik fő terület a targoncák automatizált vezérlésére és navigációjára vonatkozik, amelynek része a megfelelő pozícionálási és irányítási logika kidolgozása.  A másik terület az árukiszedési sorrendek, ezáltal a bejárási útvonalak meghatározására szolgáló optimalizált üzleti logika kidolgozása, amelynek segítségével a félig automatizált árukiszedés valódi hatékonyságnövekedést tud biztosítani.

vállalati képzések

Microsoft Excel kezdő tanfolyam

Széchenyi 2020

Vállalatunk 2018. évben állami pályázaton (GINOP-6.1.5-17) vállalati képzésekre 35,15 millió Forint támogatást nyert el. A pályázat keretein belül belsős és külsős képzéseket szerveztünk, összesen 45 db-ot.

A képzési program összeállításánál elsődleges szempont volt, hogy naprakész, használható ismereteket szerezzünk, amiket a mindennapokban is fel tudunk használni, ezáltal is megkönnyítve a feladataink ellátását, emelve a munkatársaink elkötelezettségét és elégedettségét. Minden képzésünket külsős, magasan képzett szakemberek fogják tartani, az ő hozzáértésük és tapasztalatuk garantálja a magas színvonalat minden képzésen. A pályázat keretein belül lehetőségünk van három olyan tréninget is tartani, melyekre kifejezetten, külsős, tehát nem METRO dolgozókat várunk.

 

2020 szeptemberében 3 ingyenes Microsoft Excel tréninget tartunk 3 különböző helyszínen.

 

A képzésről:

A Microsoft Excel program alapjait, és a mindennapi használathoz hasznos tudnivalókat sajátíthatják el a résztvevők. A kétnapos képzés sikeres elvégzését követően a résztvevők (akik legalább 80 %-ban részt vettek a képzéseken) tanúsítványt kapnak. Ezért mindkét napon részt kell venni az oktatáson! Ellenkező esetben sajnos nem tudjuk elfogadni a jelentkezést.

 

Részvételi feltételek:

  • A jelentkező a bevonást megelőző 12 hónapban közfoglalkoztatott volt VAGY
  • Legalább 3 hónapja álláskereső VAGY
  • Egyéb munkavállalási korú inaktív személyek (beleértve az oktatásban, képzésben részt nem vevő, foglalkoztatásban nem álló fiatalokat is).

 

A tréningre való eljutás valamint az étkezés önköltséges, viszont a tréninghez szükséges eszközöket a METRO biztosítja.

 

Helyszín és dátumok:

 

A budakalászi oktatáson maximum 12, a miskolci és nyíregyházi képzéseken összesen 37 főt tudunk fogadni.

 

Jelentkezés:

Jelentkezni e-mailben lehet az mcchutraining@metro.co.hu címen 2020.08.19. éjfélig.